Sayfalar

10 Ocak 2015 Cumartesi

Melekler Zamanı / Fatma Erdek (Yorum)




                                                               Yazar:Fatma Erdek
                                                          Yayınevi:Ephesus Yayınları
                                                           Goodreads Puanı:4.62


  Fatma Erdek'le ilk Tüyap'ta tanışmıştık. ''Melekler Zamanı'' kitabını imzalayıp bana vermişti. Kısmet olmadı bir türlü okumak. İşte,böyle zamanlarda kızıyorum kendime 'niye bu kadar geç kaldım' diye..

Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen bence hiç bir şekilde acemilik yoktu. Bence gayet başarılıydı. Gerek kurgusu,gerek karakterleri olsun gayet başarılıydı.Bana göre,sadece dili ağırdı.Sadelik yoktu, uzatmalar çok yapılmış; bu da beni doğal olarak biraz sıktı.

Melekler zamanı,sonu mutlu biten, hüzünlü bir aşk hikayesini anlatıyor. Biraz kitapta bahsedeyim sizlere;
 Yusuf diğer adıyla Barlas, hayatındaki olumsuzluklara,çöküşlere dokuz yaşındayken yaşamaya başlıyor. Babasının aşırı derece de dinci olması yüzünden militan yetiştiren bir kampa gönderilir. Bir müddet sonra o kamptan kaçar ve hakkında ölüm emri çıkarılır.Ailesiyle bağlarını koparırken aynı zamanda inançlarını da kaybeder. Barlas, Datça'da otel işletiyor. Bir gün, adamın oteline iş başvurusu yapmak için yola çıkan vve yolda karşılaşan adama hemen aşık olan Nesil,tek gecelik bir ilişkiden bir bebek dünyaya getirir. .O bebeğin gelişiyle birlikte Barlas.değişmeye hayal ettiği hayatı yaşamaya başlar.Barlas yani Yusuf'un,Yesra adında bir ablası vardır.İki kardeş arasındaki bağ çok kuvvetlidir.Kitapta en etkilendiğim, duygusallaştığım bölüm buydu.

Hüznün ağırlıkta bir hikaye. Zaman zaman okuyucuyu ağlatacak kadar drama dönüştüğü yerler oluyor. Buna rağmen sonu mutlu biten bir aşk hikayesi anlatılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...